Víno

Popis a historie
S vínem se setkal opravdu každý, takže jeho popis není nijak složitý. Vyrábí se pomocí úplného či nekompletního kvašení. Kvasí zde nadrcené lahodné, čerstvé a rozdrcené plody vinné révy. Aby se jednalo opravdu o vinný výrovek, tak musí být dodržena vždy minimální hranice 8,5% alkoholu. A nyní se přesuneme už k samotné historii. Úplně přesný původ není přesný, ovšem nedávno byly objeveny pozůstatky vinařství, jenž mělo okolo 6120 let, což je opravdu úctyhodné. Úplné počátky této činnosti pochází z oblastí Středomoří. Nejznámější historické období je éra Středověkého Egyptu. U nás rozšíření trvalo celkem dlouhou dobu, a proto se u nás objevilo okolo 3. století.vinná réva
Odrůdy
Vína rozdělujeme do spousty kategorií, přičemž každému chutná něco jiného, takže volba je jen čistě na Vás. Hned jako první ideální příklad tu máme šumivé víno. To se vyrábí zkvašením vinných hroznů za ideální teploty. Podmínkou tohoto produktu je tlak uvnitř alespoň 3,5 baru. Dále tu potom máme hroznový mošt. Vyznačuje se především nízkým obsahem alkoholu. Proces výroby je stále stejný a my mu běžně říkáme jako burčák. Dále tyto nápoje dělíme pomocí barev. Hned tím prvním je to červené, jenž vzniká z modrých hroznů. Proces výroby je o něco delší, a navíc je zde i vyšší teplota než u toho bílého.sklenice vína
Vinice
Ale kde takové kvalitní víno zakoupit? Ideálním místem je vinice Grébovka. Má i svou tradici, protože první zmínky pochází už od 13. století. Prošla si i nejistou historií, protože několikrát hrozil její zánik, ovšem dnes je plně funkční. Dokonce od roku 2009 se zde přímo réva zpracovává a vyrábí se z ní hotové výrobky. O kvalitě nemůžou být žádné spory, protože je zde dostatečně vysoká teplota a dobré podmínky. Kvalitu potvrzuje i spousta ocenění. Takže jestli chcete zakoupit tento vynikající alkoholický nápoj, tak z této vinice naleznete spoustu odrůd a typů vín.

Víno
Scroll to top